ACNN finaleraces: titelstrijd ontbrandt

ACNN finaleraces: titelstrijd ontbrandt

geplaatst in: Circuit | 0


Belangstellenden die zondag 15 oktober de laatste (gratis toegankelijke) cupwedstrijd van ACNN, de finaleraces, bezoeken op het TT Circuit Assen, zijn verzekerd van spanning. De titelstrijd ontbrandt namelijk in volle hevigheid. In vier klassen worden de nieuwe kampioenen bekend: in de Zilhouette Cup, de Ooperon BMW Cup, en de klassen DTC 1 en DTC 2.

De ontknoping in de DTC 1 wordt de meest spannende van het weekend. Koploper Marc Dijkhuis (Ommen) heeft na de laatste race op Racepark Meppen Berry Arendsen (Rheden) naast zich gekregen. Er is geen onderling verschil meer in punten, dus degene die op het TT Circuit de meeste vergaart, is tevens kampioen.

DTC 1 en DTC 2 202 Rianneke Dijkhuis 142 Marc Dijkhuis Foto: Bert van Dalen
DTC 1 en DTC 2 202 Rianneke Dijkhuis 142 Marc Dijkhuis Foto: Bert van Dalen

In de DTC 2 staat Rianneke Dijkhuis er wel florissanter voor dan Marc. Zij heeft 167 punten en dat is tien meer dan Jacob van den Outenaar. De kans dat de familie Dijkhuis in Assen een dubbel kampioenschap te vieren heeft, is dus zeker aanwezig.
In de Ooperon BMW Cup kan Jan-Peter van Leeuwen zorgen voor een dubbelslag. Toonde hij zich in het seizoen 2016 de beste in de Ooperon BMW Cup, op 15 oktober kan de Oosterhouter op het TT Circuit Assen zijn titel prolongeren. Voorwaarde is dat de snelle blauwe BMW heel blijft en hij zijn grootste concurrent, Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee), goed in de gaten houdt. De voorsprong op Van der Spek bedraagt slechts negen punten, geen onoverbrugbare kloof.

 

 

 

 

Ooperon BMW Cup 24 Jan-Peter van Leeuwen 40 Gerald Lekkerkerker Sjoerd Siksma Foto: Serge Duursma
Ooperon BMW Cup 24 Jan-Peter van Leeuwen 40 Gerald Lekkerkerker Sjoerd Siksma Foto: Serge Duursma

Van Leeuwen moet ook het duo Lekkerkerker/Stiksma (Elburg/Deventer) en Boertien/Verswijveren (Elim/Zandvoort) nog goed in de gaten houden. Ook zijn Wiegers/Meendering (Ter Apel) en is Sander Kohler (Amersfoort) niet helemaal kansloos. Spanning te over dus in de Ooperon BMW Cup.
Net als Jan-Peter van Leeuwen kan ook Bernard Blaak (Erm) een dubbelslag maken. Verleden jaar toonde hij zich ook de beste in de Zilhouette Cup. Zijn naaste concurrent Michael Hermans (Deventer) verspeelde in de afgelopen weken kostbare punten, want ruim een maand geleden was het verschil tussen hem en Blaak slechts één punt. Maar nu bedraagt de achterstand van Hermans op de koploper 32 punten. Blaak moet er voor zorgen dat hij in race 1 Hermans achter zich houdt en is dat het geval, dan kan hem de titel niet meer ontgaan. Niet helemaal kansloos is Marc Wieringa (Leek), maar er moet een wonder gebeuren, wil hij er met het kampioenschap vandoor gaan.

 

 
In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, een maand geleden op Racepark Meppen, veroverde Ruben Lohuis (Nijverdal) zijn vierde PTC-titel, maar achter hem strijden Rianne Bergman (Zuna) en Rody Kuiper (Staphorst) nog een strijd om de tweede en derde plaats. Kuiper heeft het beste uitzicht op de plek achter Lohuis.

In de Avenger Cup veroverden Cees de Maar en Rob van Pomeren (Leiden/Maarn) in Meppen het eerste officiële Nederlands Kampioenschap in de Avenger Cup. Voor Co de Vet (Wieringerwaard) kan in Assen de dagoverwinning nog als “troostprijs” weggelegd zijn.
Het programma op het TT Circuit wordt gecompleteerd door de Open Sport Series en de DRDO.
Net als alle andere ACNN-races zijn ook deze laatste wedstrijden gratis door het publiek te bezoeken en bezoekers ontvangen tevens het ACNN Cupmagazine kosteloos. De trainingen beginnen zondag 15 oktober om 09.00 uur en de eerste race start om 11.07 uur.

Delen mag...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+Print this page