Drie oud langebaan Wereldkampioenen aan de start bij de Long Track Memorial Trophy !!

Drie oud langebaan Wereldkampioenen aan de start bij de Long Track Memorial Trophy !!

geplaatst in: Autospeedway | 0


Drie oud langebaan Wereldkampioenen aan de start Het kan zomaar een zeer memorabele finale worden in de stockcar formule 1 klasse. Nu Ron Kroonder #217 (vijfvoudig Wereldkampioen op de lange baan in Baarlo) en ook Peter Falding #33 (drievoudig Wereldkampioen op de lange baan in Baarlo) weer het racestuur vast pakken. Gecompleteerd worden de heren door #515 Frankie Wainman jr, die het laatste Long Track Wereldkampioenschap op wist te eisen in augustus 1998.

Drie oud kampioenen die zomaar eens gebroederlijk in de zaterdag finale zouden kunnen staan. We mogen dan zeker spreken over een echte LTMT!

Zeer Nat!
Zo is de 2015 LTMT (long track memorial trophy) de boeken in gegaan. Na deze zeer natte Long Track editie in 2015, die er ondanks de regen niet minder spannend om was. Maken we ons op voor de zevende LTMT, met een nieuwe Trophy winnaar, dat staat nu al vast. Het kon haast niet anders dan dat in dit typische Schotse weer, de enige Schot in het F1 veld met de Trophy naar huiswaarts keerde.
Helaas moet Paul Ford #388 deze World Cup verstek laten gaan. We hopen dan ook op een waardige opvolger, en een spectaculaire wedstrijd.

Het ontstaan.
Na het verdwijnen van het circuit in Baarlo, werden door een paar Baarlonaren meetings in de kern van Baarlo gehouden en zo kwamen de herinneringen en verhalen weer tot leven over het eens zo magistrale stuk asfalt, in ons dorp. Vele kampioenschappen werden er verreden, maar de mooiste was toch elk jaar weer het langebaan Wereldkampioenschap voor de stockcar formule 1. Spectaculaire wedstrijden waren het jaar na jaar, met 11 verschillende winnaars, in 22 verreden ‘Long Track’s”.
In 1977 heersten de Scota rijders voor eenmaal, met Ian Ireland als eerste winnaar. Een jaar later werd er een ‘verbintenis’ met de BriSCA aangegaan, en groeide dit evenement uit tot iets adembenemends. De sfeer, de uitstraling in één woord uniek. Raceway Venray heeft na jaren deze zelfde status verworven en kan nu samen met ons terug kijken op 37 jaar Brisca stockcar formule 1 in Nederland. Met de finale in de stockcar formule 1 klasse op zaterdag hopen wij als Long Track Memorial Group u allen een spectaculair sluitstuk van deze eerste World Cup dag te mogen aanbieden. En zal onder de naam ‘the Long Track Memorial Trophy’ gestreden gaan worden, om de finale winst en extra prijzenpot. Wie zal na Louw wobbes, Dave Schaap en Johan Catsburg, Luke Davidson, Tom Harris en Paul Ford de Trophy in de lucht mogen houden?
We weten het zaterdagavond!
Wij danken onze sponsoren voor hun welkome bijdrage !

Bron: Split Second.

Delen mag...Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+Print this page